Att skydda sig väl när man utövar boxning och kampsport är A och O för att hålla sig skadefri. Med hjälp av en boxningshjälm skyddar du huvudet från de värsta smällarna.

En boxningshjälm skyddar ditt huvud.

Man kan använda sitt huvudskydd för boxning även under träningar. Tränar du bara på en vanlig boxsäck, slagdocka, boxboll eller stående säck klarar du dig såklart utan. Men vid hård sparring är det många gånger rekommenderat att använda en hjälm. Även, om kanske inte främst, på amatörnivå.

Det finns även mindre hjälmar – så kallade öronskydd. Men vi rekommenderar ändå att köpa ett riktigt huvudskydd, man ska alltid sätta säkerheten främst.

Boxningshjälm – Bästa modellerna

I tabellen nedanför har vi listat tre mycket bra huvudskydd att ha till boxning och kampsport.

Everlast Evercool Headgear
Bästa boxningshjälmen
En mycket bra boxningshjälm från Everlast. Den har EverCool och EverDri teknik som ger dig optimal komfort, andningsförmåga samt bra skydd.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken!
Fighter Huvudskydd
Bra huvudskydd för boxning
En klassisk svart boxningshjälm från Fighter. Tillverkad i ett mjukt men slitstarkt läder.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken!
Fighter Echelon Huvudskydd
Bästa hjälmen för boxning!
En riktigt bra och högteknologisk boxningshjälm från Fighter. Passar alla kampsporter och finns i storleken Small, Medium och Large.
Läs mer och köp på Sporttema!

Spana in utbudet själv!

Vill du hellre leta boxningshjälmar på egen hand har Sportgymbutiken.se det största och bästa utbudet enligt oss. De har bland annat huvudskydd för boxning från märken som: Everlast, JTC Combat, Fighter och Budo-Nord.

Klicka för för att se alla hjälmar hos Sportgymbutiken!

Klicka för för att se alla hjälmar hos Sporttema!

Utöver en hjälm så bör man även använda ett tandskydd. Det är vanligtvis så att man använder tandskyddet oftare/innan man även använder en hjälm. De båda kompletterar varandra väldigt bra hur som helst. Ett annat skydd man kan ha i boxning är suspensoar.