Har du inte möjlighet eller lust att hänga upp din säck i taket finns det ett smidigt alternativ, nämligen en stående boxningssäck. Precis som namnet antyder är det helt enkelt en boxningssäck som står upp istället för att vara upphängd i taket. Detta har flera fördelar (och några nackdelar) se nedanför:

Stående boxningssäck – För och nackdelar

Fördelarna med en fristående boxningssäck är främst: Du slipper göra inverkan på tak eller väg för upphängning av säcken. Perfekt för dig som bor i lägenhet eller bara inte får göra ingrepp hur som helst. Många lägenheter består även av instabila material i tak och väggar som till exempel gips.

Nackdelar med en stående boxsäck: Den största nackdelen är det högre priset jämfört med en hängande säck. En vanlig hängande säck kan du få för drygt en tusenlapp, men en fristående kostar två-tre tusen och uppåt. En annan nackdel är att de inte alltid är så värst stabila. Man kan behöva fylla på rejält med vikt för att de ska stå stadigt.

Topplista stående slagsäck

I tabellen nedanför har vi letat upp några guldkorn bland de fristående modellerna som finns att köpa i Sverige:

Budo Nord Standing Bag
Stående slagsäck från fighter
Bäst!
Denna stående boxsäck från Budo Nord (tidigare Fighter) är den bästa på marknaden enligt oss! Den kostar lite extra men för pengarna får du högsta kvalité. Foten är utformad så säcken knappt GÅR att slå omkull.
Läs mer och köp på Träningspartner eller Sporttema!
Hammer Boxing Stående Boxsäck
Billig fristående säck
En häftig fristående säck från Hammer Boxing. Säcken är målad med bilden av en motståndare. Fotens diameter är 55 cm och säcken är justerbar i 3 olika lägen. Foten kan fyllas med antingen sand eller vatten, utan fyllning väger den totalt 14 kg.
Läs mer och köp på Sporttema!
Master Fitness Fristående Boxsäck
Master fitness fristående boxsäck
Billigast!
Vill du ha en riktigt billig fristående boxningssäck men ändå köpa från ett välkänt märke? Då är denna stående modell från Master Fitness troligtvis ett av dina bästa val! Fortfarande dyrare än en vanlig hängande säck, men nu slipper du fippla med upphängning. 175 x 45 centimeter och foten fylls med sand.
Läs mer och köp på Träningspartner eller Sportgymbutiken!
inSPORTline Stående Boxningssäck
Den bästa stående boxningssäck!
Prisvärd modell av en fristående slagsäck från inSPORTline. Måtten är 165 x 55 cm och den kan fyllas upp till en vikt på 100 kg.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken eller Sporttema!
Bruce Lee Stående Boxsäck
bruce lee stående säck
En stående säck från märket "Bruce Lee By Marcy". Basen fylls med sand för stabilitet. Den är 175 cm hög och 45 cm i diameter.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken!

Precis som när du övar mot en vanlig hängande säck bör du använda handskar. Kolla in vår sida om boxningshandskar för mer information.

Vi vill också nämna att det även finns andra lösningar på problemet att man inte vill göra åverkan i tak och väggar. Om man inte tycker att en stående säck är ett bra alternativ eller om man redan har en hängande säck sen tidigare finns det faktiskt en annan bra lösning. Denna lösning heter boxningsställning och det är en stor ställning på över 2 meter i vilken du kan hänga upp din säck helt utan att behöva borra i tak och liknande. För mer information om detta spana in vår specifika sida om just en boxningsställning.

Ytterligare en lösning är en boxningsdocka, även kallad ”Poor BOB”. De är i stort sett likadana som en stående boxningssäck, med skillnaden att de efterliknar en mänsklig motståndare. Detta för att ge en ännu mer autentisk upplevelse.