Har du inte möjlighet eller lust att hänga upp din säck i taket finns det ett smidigt alternativ, nämligen en stående boxningssäck. Precis som namnet antyder är det helt enkelt en boxningssäck som står upp istället för att vara upphängd i taket. Detta har flera fördelar (och några nackdelar) se nedanför:

Stående boxningssäck – För och nackdelar

Fördelarna med en fristående boxningssäck är främst: Du slipper göra inverkan på tak eller väg för upphängning av säcken. Perfekt för dig som bor i lägenhet eller bara inte får göra ingrepp hur som helst. Många lägenheter består även av instabila material i tak och väggar som till exempel gips.

Nackdelar med en stående boxsäck: Den största nackdelen är det högre priset jämfört med en hängande säck. En vanlig hängande säck kan du få för drygt en tusenlapp, men en fristående kostar två-tre tusen och uppåt. En annan nackdel är att de inte alltid är så värst stabila. Man kan behöva fylla på rejält med vikt för att de ska stå stadigt.

Topplista stående slagsäck

I tabellen nedanför har vi letat upp några guldkorn bland de fristående modellerna som finns att köpa i Sverige:

Master Fitness Fristående Boxsäck
Bästa fristående boxsäcken
Bäst!
Vårt val som bästa fristående boxningssäck från välkända svenska Master Fitness. Vill du slippa göra åverkan i tak och vägg är detta modellen att köpa. Måtten är 175 x 38/58 cm och foten fylls med upp till 90 kg sand vilket gör den oerhört stabil!
Läs mer och köp på Thunder Fitness, Träningspartner eller Sportgymbutiken!
Budo Nord Standing Bag
Stående slagsäck från fighter
Premium!
Denna stående boxsäck från Budo Nord (tidigare Fighter) är riktigt bra. Den kostar lite extra men för pengarna får du hög kvalité. Foten är utformad så säcken knappt går att slå omkull.
Läs mer och köp på Träningspartner eller Sporttema!
Hammer Boxing Stående Boxsäck
Billig fristående säck
En häftig fristående säck från Hammer Boxing. Säcken är målad med bilden av en motståndare. Fotens diameter är 55 cm och säcken är justerbar i 3 olika lägen. Foten kan fyllas med antingen sand eller vatten, utan fyllning väger den totalt 14 kg.
Läs mer och köp på Sporttema!
inSPORTline Stående Boxningssäck
Stående boxningssäck från inSPORTline
Prisvärd modell av en fristående slagsäck från inSPORTline. Måtten är 165 x 55 cm och den kan fyllas upp till en vikt på 100 kg.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken eller Sporttema!
Bruce Lee Stående Boxsäck
bruce lee stående säck
En stående säck från märket "Bruce Lee By Marcy". Basen fylls med sand för stabilitet. Den är 175 cm hög och 45 cm i diameter.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken!

Precis som när du övar mot en vanlig hängande säck bör du använda handskar. Kolla in vår sida om boxningshandskar för mer information.

Vi kan också passa på att tillägga att det även finns andra lösningar på problemet om att inte vilja göra åverkan i sina väggar och tak. Om man inte tycker att en stående säck är ett bra alternativ eller om man redan har en hängande säck sen tidigare finns det faktiskt en annan bra lösning. Denna lösning heter boxningsställning och det är en stor ställning på över 2 meter i vilken du kan hänga upp din säck helt utan att behöva borra i tak och liknande. För mer information om detta bör du kolla vår specifika sida om just en boxningsställning.

Ytterligare en lösning är en boxningsdocka, även kallad ”Poor BOB”. Dessa är i stort sett likadana som en stående boxningssäck, med skillnaden att de efterliknar en mänsklig motståndare. Detta för att ge en ännu mer autentisk upplevelse.