Boxning är en sport som kräver kraft, precision och teknik. För att maximera din prestation och samtidigt skydda dina händer och handleder är det viktigt med rätt utrustning. Här kommer boxningslindor in i bilden, vilka stabiliserar och skyddar dig extra mycket under boxningshandskarna.

I denna artikel kommer vi gå igenom allt du behöver veta om boxningslindor samt lista vilka som är bäst i test enligt oss. Boxningslindor kan även kallas för ”handlindor” eller ”lindor boxning”.

Bästa köp 2024

Vi börjar med en genomgång av bra lindor att köpa.

#1 Thunder Fitness boxningslindor

De bästa boxningslindorna enligt oss

Klassiska svarta lindor tillverkade i 100% bomull. Dessa boxlindor kommer stabilisera och skydda dina händer samt ge dig bättre passform i boxningshandskarna.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Thunder Fitness!

#2 Everlast Handwraps

Handlindor från Everlast

Handlindor från det välkända märket Everlast. Tillverkade i bomull och polyester.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sporttema eller Träningspartner!

#3 UFC Hand Wraps

Lindor för boxning, UFC

Det relativt nya fightingmärket UFC producerar utrustning inom boxning, däribland dessa handlindor.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sportgymbutiken!

Varför ska du använda boxningslindor?

Boxningslindor spelar en viktig roll för att skydda dina händer och handleder under träning och matcher. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 1. Skydd mot skador: Boxningslindor hjälper till att stabilisera handleden och hålla handens ben och senor på plats. Detta minskar risken för skador som vrickningar, frakturer och översträckningar.
 2. Stöd och kompression: Genom att ge stöd och kompression hjälper lindorna till att förhindra att händerna svullnar upp efter intensiva träningspass eller matcher.
 3. Förbättrad komfort: Med rätt lindor kan du få en bättre passform i handskarna, vilket kan öka komforten och förbättra din teknik.

Köpguide till boxningslindor

Det finns några faktorer att tänka på när du väljer boxningslindor så som längd och material. I övrigt är det sällan så stor skillnad mellan olika märken.

 1. Längd: Boxningslindor finns i olika längder, vanligtvis runt 250 till 500 cm. Längre lindor ger mer stöd och kan vara bättre för de med större händer eller de som behöver extra skydd.
 2. Material: De flesta boxningslindor är gjorda av bomull eller en blandning med mer ”stretch” material. Således kan de delas upp i oelastiska och elastiska lindor. Bomullslindor är de mer traditionella, styva/oelastiska och andas bättre, medan elastiska lindor precis som namnet avslöjar ger mer stretch.
 3. Låsningsmekanism: De flesta lindor har kardborreband, medan andra har en mer traditionell låsning. Kardborreband är snabbare och enklare att använda och något vi rekommenderar idag.

Hur lindar man händerna med boxlindor?

Så här lindar man händerna med boxningslindor

Att kunna linda händerna bra är avgörande för att maximera användandet av boxningslindor. Det finns flera olika sätt att göra det på, men nedanstående punkter är viktiga att ha med:

 1. Börja vid tummen: Börja med att placera tumöglan runt tummen och dra sedan lindan över handleden.
 2. Stabilisera handleden: Linda runt handleden några gånger för att ge stöd. Detta hjälper till att stabilisera handleden och förhindra skador.
 3. Skydda knogarna: Linda över handens rygg och över knogarna. Detta ger extra skydd till knogarna när du slår.
 4. Stöd mellan fingrarna: Linda mellan varje finger för att hålla lindorna på plats och ge ytterligare stabilitet.
 5. Avsluta vid handleden: Linda tillbaka ner till handleden och säkra lindan med kardborrebandet eller genom att knyta en knut.

Då det kan vara svårt att få en praktisk uppfattning via text kan ni här nedanför se en video med exakt den teknik vi själva föredrar:

Sammanfattning

Boxningslindor är en essentiell del av varje boxares utrustning. De erbjuder skydd, stöd och komfort inuti handskarna, vilket hjälper dig att prestera på topp och undvika skador. Genom att lära dig hur du lindar händerna korrekt kan du optimera din träning och dina matcher. För att hitta de bästa boxningslindorna på marknaden, spana in vår topplista ovan!

Övrig läsning: Om du tänkt köpa boxningslindor bör du även ha ett par boxningshandskar. Vidare kan vi tipsa om en stående boxsäck som ett alternativ att träna på där du slipper borra eller skruva i taket.