Ett vanligt problem många står inför är att de redan har en vanlig boxningssäck, men inte kan hänga upp den på ett bra sätt någonstans. Det kan bland annat vara på grund av att man flyttat eller gjort en missbedömning av takets hållbarhet.

Lösningen – En boxningsställning!

Lösningen på detta problem kan vara en golvställning för boxningssäck. Det är helt enkelt en ställning du placerar på golvet och som har upphängning för en vanlig boxsäck. Detta kallas vanligtvis för en boxningsställning och de har ofta även möjlighet till att hänga upp en boxboll eller päronboll. Därför kan de också kallas för päronbollsställning eller boxbollsställning (ofta kan man köpa de två sistnämnda ställningarna separat, men här har du alltså möjligheten att hänga upp en hel boxsäck också).

Den rekommenderade maxvikten på en boxningssäck till golvställning brukar vara relativt låg, men samtidigt finns det vanligtvis möjlighet att fästa eller tynga ner fötterna på boxställningen. Har man viktplattor eller liknande kan det vara perfekt att stabilisera ställningen med.

Utbudet av boxningsställningar är inte så stort i Sverige, men nedanför rekommenderar vi några enligt oss bra ställningar till boxningssäckar:

#1 Everlast ställning

Boxningsställning bäst i test

Detta är den bästa boxningsställningen man kan köpa i Sverige enligt oss! Everlast är ett av de största märkena inom fighting och gör mycket bra produkter.

Denna ställning kan hålla en vanlig boxningssäck samt en speed ball/boxboll. För att göra ställningen ännu stabilare kan man använda 50 mm viktskivor som läggs på de tre tapparna.

Detta är det perfekta köpet för dig som inte vill hålla på och borra eller skruva i taket, men ändå vill träna boxning hemma!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Amazon!

#2 inSPORTline – Boxställning med slagboll

En bra golvställning för boxningssäck, boxboll och päronboll

Som om detta inte vore nog ingår det en päronboll för teknikträning. Dock ingår inte en vanlig boxsäck (vilket framgår ganska tydligt av bilden).

Den rekommenderade vikten för en boxningssäck är cirka 20kg. Dock kan ställningen göras stabilare om man placerar vikter på fötterna (som har speciellt avsedda tappar för detta) och då torde man kunna ha en mycket tyngre säck!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sporttema!

#3 VidaXL Boxningsställning

vidaxl ställning

Här är ytterligare en bra ställning för boxningssäckar. En fördel med denna är att både boxsäck och päronboll ingår i köpet.

Boxsäcken väger 20 kg och hela ställningen väger 42 kg. Passande längd för användare är upp till 190 cm.

Klicka här för att läsa mer och köpa på CDON!

#4 Fighter päronboll och boxningsställning

En boxningsställning från Fighter

Det här är en prisvärd och bra golvställning till din slagsäck från välkända kampsportsmärket Fighter. Fötterna är extra förstärkta och långa och breda vilket borgar för att ställningen står stabilt.

Det finns även hållare på alla av ställningens fötter där man enkelt kan placera viktplattor så ställningen blir riktigt stabil. Perfekt för dig som har en stor säck och slår och sparkar hårt! Notera dock att boxboll eller säck i bild ej ingår.

OBS: Den verkar ha gått ur sortimentet helt.

Förenkla din boxningsträning och köp en ställning idag, då slipper du göra åverkan i tak och/eller väggar i ditt hus eller lägenhet!