En klassiskt verktyg för boxningsträning och övrig kampsport att använda sig av är mitsar. En mits är en sorts mjuk slagkudde som din träningskamrat kan slå på. På detta sätt kan ni med hjälp av mittsar göra träningen väldigt intensiv och autentisk, utan att behöva riskera att skada er under träningen. Det man främst tränar är teknik, olika kombinationer och liknande.

Vad finns det för olika mitsar?

Det finns såklart en mängd olika typer beroende på vilken kampsport du utövar och exakt vad du vill träna. Till exempel finns det något som heter pads som är en sorts mindre mitts du har på handen. Det är perfekt om någon vill öva höga sparkar till exempel.

Har du tänkt att köpa mitsar rekommenderar vi en produkt av lite högre kvalité. Det kostar lite extra men håller mycket bättre. En mits kommer få väldigt många slag mot sig och få ta mycket stryk. Att köpa den billigaste varianten kan istället snabbt bli dyrare, då du måste köpa nya igen. Generellt sett är äkta läder det absolut bästa och vad du vill ha. Men idag finns det även billigare syntetiska material som fungerar bra.

Topplista

I tabellen nedanför listar vi några riktigt bra mitsar för boxning och andra kampsporter.

Abilica - Fokusmittsar
Fokusmittsar från Abilica
Billiga och bra fokusmittsar från Abilica. Ergonomiska justeringsmöjligheter så passformen och även kontrollen blir optimal.
Läs mer och köp på Träningspartner eller Sporttema!
Everlast - Punch Mitts
Dessa mitsar är de bästa enligt oss!
Mest prisvärda!
En klassisk och prisvärd produkt från Everlast. Tillverkade i polycanvasmaterial och behandlade för att minimera dålig lukt.
Läs mer och köp på Sporttema eller Sportgymbutiken!
Fighter - MMA Pad Loop
MMA PAD från fighter
En kvalitativ träningsmitts från kampsportföretaget Fighter. Handtag och spännen är fastnitade för maximal hållbarhet. Mittsen är utrustad med 4 lager absorberande skum och den är sex centimeter tjock.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken!
Everlast - Prime Mantis Punch
Everlast fokusmitsar
Mindre så kallade fokusmitsar från Everlast. Perfekt för teknikträning. Tillverkade i högkvalitativt syntetiskt skinn för varaktig hållbarhet.
Läs mer och köp på Gymgrossisten!

En fördel med ett par mittsar är att ni (förutsatt att ni är minst 2 personer) kan träna boxning utan en boxningssäck. Sen är mitsträning generellt sett mycket mer givande än säckträning. Ni slipper även köpa en boxningssäck och slipper jobbet samt de eventuella problem som kan uppstå vid upphängning av säcken. Är det just själva upphängningen som avskräcker kan man istället spana in en stående boxsäck eller en slagdocka.

Men som med allt annat så är variation bra och varför inte kombinera mitsträningen med lite sparring eller slag mot en boxboll?

En annan stor fördel med att träna med mittsar är att det bränner väldigt mycket kalorier. Är ni två personer så är det bara att turas om i intervaller och ni kommer bränna flera 100 kalorier på nolltid. Perfekt om man vill gå ner i vikt med andra ord!

Lycka till med träningen!