Sidan senast uppdaterad 2 oktober 2018.

En klassiskt verktyg för boxningsträning och övrig kampsport är att använda sig av mitsar. En mits är en sorts mjuk slagkudde som din träningskamrat kan slå på. På detta sätt kan ni med hjälp av mittsar göra träningen väldigt intensiv och autentisk, utan att behöva riskera att skada er under träningen.

Vad finns det för olika mitsar?

Det finns såklart en mängd olika typer beroende på vilken kampsport du utövar och exakt vad du vill träna. Till exempel finns det något som heter pads som är en sorts mindre mitts du har på handen. Det är perfekt om någon vill öva höga sparkar till exempel.

Har du tänkt att köpa mitsar rekommenderar vi en produkt av lite högre kvalité. Det kostar lite extra men håller mycket bättre. För en mits kommer ju att få väldigt mycket slag mot sig. Att köpa den mest billiga kan snabbt bli dyrt då du måste köpa en ny igen. Generellt sett är äkta läder det absolut bästa och vad du vill ha. Men idag finns det även billigare syntetiska material som fungerar bra.

Topplista

I tabellen nedanför listar vi några riktigt bra mitsar för boxning och liknande sporter.

Everlast Thai pads
Dessa mitsar är de bästa enligt oss!
Mest prisvärda!
En klassisk och prisvärd produkt från Everlast. Bra stoppning som skyddar mot både slag och sparkar.
Läs mer och köp på Gymgrossisten!
MMA Pad Loop - Fighter
MMA PAD från fighter
En kvalitativ träningsmitts från kampsportföretaget Fighter. Handtag och spännen är fastnitade för maximal hållbarhet. Mittsen är utrustad med 4 lager absorberande skum och den är sex centimeter tjock.
Läs mer och köp på Sportgymbutiken!
Everlast Prime Mantis Punch - Fokusmitsar
Everlast fokusmitsar
Mindre så kallade fokusmitsar från Everlast. Perfekt för teknikträning. Tillverkade i högkvalitativt syntetiskt skinn för varaktig hållbarhet.
Läs mer och köp på Gymgrossisten!

En fördel med ett par mitsar är att ni (förutsatt att ni är minst 2 personer) kan träna boxning utan en boxningssäck. Sen är mitsträning generellt sett mycket mer givande än säckträning. Ni slipper även köpa en boxningssäck och slipper jobbet samt de eventuella problem som kan uppstå vid upphängning av säcken. Är det just själva upphängningen som avskräcker kan man istället spana in en stående boxsäck eller en slagdocka.